Recht en advocatuur: de arbeidsrechtadvocaat

Over ons
Advocatuur en recht

Beste lezer, mijn naam is Daniëlle. Nadat ik mijn bacheloropleiding recht afgerond heb, ben ik de master fiscaal recht gaan volgen. Niet iedereen zal er hetzelfde over denken, maar persoonlijk vind ik dit een onwijs interessant gebied binnen het vakgebied advocatuur en recht. Ik volg alle economische ontwikkelingen op de voet en ik ben bekend met de belastingregels. Momenteel ben ik werkzaam in het bedrijfsleven, maar zo nu en dan post ik een tekst met nieuws uit de financiële wereld. Welke grote veranderingen komen eraan voor jou en jouw onderneming? Wat is belastingtechnisch het handigste als je gaat samenwonen of een schenking wilt doen? Echter ben ik ook niet te beroerd om interessante topics uit andere rechtsgebieden hier te delen. Verdiep je eens in deze blog en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit de wereld van advocatuur en recht.

Zoeken
Archief
Recente artikelen

Recht en advocatuur: de arbeidsrechtadvocaat

10 juli 2017
 Categorieën: Zakelijke advocaten, Blog


Indien er een conflict is waar u werkt, kunt u daarvoor een arbeidsrecht advocaat in de arm nemen. De problemen die u heeft, kunnen zeer verschillend van aard zijn. Het is mogelijk dat u problemen heeft met uw werkgever. Er kunnen ook problemen zijn ontstaan tussen de collega's onderling. Het komt vaker voor, dan u misschien zou denken, maar conflicten kunnen ook ontstaan doordat de arbeidsomstandigheden veranderd zijn. Er kunnen veranderingen in het arbeidsproces worden doorgevoerd en dat zonder overleg. Dat is niet slim van de werkgever. Wanneer hij dat wel doet, weet hij zeker dat er problemen kunnen volgen.


Integreren

Een vaak voorkomend probleem ontstaat wanneer er na een lange ziekteperiode geïntegreerd moet worden. Dan zijn de (vaak mondelinge) afspraken die gemaakt zijn niet afdoende vastgelegd.


Bij al deze soort problemen kan een arbeidsrecht advocaat helpen. Deze kunt u benaderen als onderling overleg tussen de werkgever en werknemer niet meer mogelijk is. U zal tijdens het eerste gesprek de problemen kunnen voorleggen. Hij zal u dan wijzen op uw rechten maar ook op uw plichten. Een gedegen arbeidsrecht advocaat zal dit vaak telefonisch kunnen behandelen. Wanneer dat niet gaat, volgt er persoonlijk contact. Na dit kennismakingsgesprek zal worden besloten of u er werk van wilt maken of niet. U krijgt dan een vaste advocaat toegewezen die u tot aan het eind zal bijstaan. Er zijn aan het gebruik van een advocaat kosten verbonden. De kosten worden vooraf vastgelegd. Misschien heeft u recht op gefinancierde hulp. Dat zal de advocaat ook bekijken. De toegewezen advocaat zal altijd proberen, met een conflict tussen de werknemer en werkgever, dat deze ook meebetaalt. Dat zal de werkgever liever niet willen doen. De beslissing tot betalen kan aan de rechtbank worden overgelaten. Deze zal vaak aangeven dat eenieder zijn/haar eigen kosten betaalt. Alle kosten moeten in het overzicht worden meegenomen. U mag achteraf niet voor onverwachte kosten komen te staan. 


Een goede advocaat is zeker niet goedkoop. Wanneer u echter een goede advocaat heeft, die zijn werkzaamheden goed voor u uitvoert, zal u daar zeker profijt van hebben. Bij een procedure kan het voorkomen dat er specialistische hulp nodig is. In een dergelijk geval worden deze kosten vooraf ook aangegeven. Laat niet alleen de kosten uitrekenen die u moet betalen, maar ook het bedrag dat u ontvangt. Wanneer het conflict met uw werkgever eenmaal is opgelost zult u niet als vanouds terug aan het werk kunnen geven, zeker als deze deel van de gemaakte kosten heeft moeten betalen. Veelal zal een werkgever, wanneer hij verloren heeft, u er op een slinkse wijze willen uitwerken. Dat zal hij kunnen doen door u aan het werk te stellen op een manier die u niet prettig vindt en die u ook in principe niet kunt weigeren. Dit hoeft echter niet altijd het val te zijn en soms heerst er geen wederzijdse wrok tussen werkgever en werknemer.

Aanbevolen: kijk op Beks & Beks Advocaten voor een vakbekwame advocaat arbeidsrecht.